AMB EL SUPORT DE:


CARLANIA CELLER

CARLANIA és una explotació familiar formada pel Jordi, la Sònia i els nostres dos fills, la Mariona i el Juli. El Jordi és pagès , cuida la vinya, fa créixer els ceps, els ajuda a que produeixin un raïm de qualitat respectant la natura i el medi. Som de Barberà de la Conca i elaborem vins de qualitat sota la denominació d’origen Conca de Barberà.

CARLANIA CELLER començà la seva activitat l’any 2007, formant part del Celler de Viveristes de Barberà de la Conca. Una iniciativa pionera al país, un projecte que combina tradició i futur.

El celler de Viveristes de Barberà de la Conca, està ubicat a l’edifici on va néixer el primer celler cooperatiu de Catalunya i de l’estat espanyol a finals del s XIX.

És doncs, en aquest emblemàtic edifici on CARLANIA CELLER va començar a elaborar els seus vins. Uns vins d’una terra, amb una història, vins amb TREPAT, el raïm de la Conca de Barberà.

A finals del 2009 CARLANIA CELLER va fer un pas més en el seu projecte de futur i va construir un celler propi i amb ell comença una nova etapa, un nou repte.

El celler esta situat a la partida de Les Eres, al mateix poble de Barberà de la Conca. Es tracta d’una petita edificació, que antigament s’utilitzava per a guardar els cereals o les eines del camp i a les que s’anomenava “pallisses”. Propietat de la família des de fa dècades, ha estat rehabilitada tal i com era, i s’ha adequat per a l’elaboració de vins de qualitat.

A CARLANIA CELLER es treballa amb el convenciment que un gran vi només es pot elaborar a partir de les millors vinyes. Unes vinyes, pròpies de la família, la majoria d’elles al terme municipal de Barberà de la Conca. Són 5 finques amb total de 9 hectàrees que formen un mosaic de colors i varietats. Estan situades entre 400 i 500 metres d’altitud i donen uns fruits frescos i peculiars.

Les finques estan certificades i reconegudes per al CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica). Fem una viticultura ecològica, cuidem els ceps per a que produeixin un raïm de qualitat respectant la natura i el medi.

CARLANIA CELLER aposta per a les varietats autòctones de la zona, considerem important perseverar i promocionar les varietats pròpies de la terra que cultivem. Així doncs, tots els vins de CARLANIA CELLER estan elaborats, en part, amb una varietat de raïm autòctona de la Denominació d’Origen Conca de Barberà, el Trepat.

El celler compta amb la direcció enològica de Roser Amorós. Les produccions són limitades i s’elaboren els vins artesanalment amb l’aplicació de noves tecnologies per a obtenir productes d’alta qualitat.

“Fem vins que ens agraden amb matisos del tot personals i amb caràcter i identitat propis”.