AMB EL SUPORT DE:


CLOS MONTBLANC

Història

L’any 1988 la família Carbonell Figueras amb una llarga tradició vitivinícola a la comarca inicia el projecte del celler “Clos Montblanc”.

Situat a Barberà de la Conca, molt a prop de dos llocs emblemàtics a la història de Catalunya: la ciutat fortificada de Montblanc i el monestir de Poblet. Una terra plena d'història i de tradicions. On es van instal·lar els monjos cistercencs, ja fa gairebé mil anys, amb el propòsit de buscar el camí cap a la perfecció. Un esperit que està present a l'ànima dels nostres habitants i es reflecteix en la manera de treballar de la seva gent.

Els vins

Els nostres negres reuneixen l’esperit de varietats autòctones com l’Ull de Llebre o la Garnatxa amb castes forànies com el Merlot, Cabernet Sauvignon o Syrah en una simbiosi de caràcter i personalitat afegides.

Els blancs concerten el Macabeu tradicional de la nostra terra amb el Chardonnay i el Sauvignon Blanc que li donen equilibri a l’ensamblatge.
Els rosats s’elaboren de varietats com l’Ull de Llebre, Merlot, Cabernet i Pinot Noir en fermentacions que anomenem en “cascada” per la particularitat de la seva vinificació

El celler

El celler compta amb l’espai i equipament per una vinificació moderna on s’elaboren els nostres vins de finca.

També té una zona de criança amb més de 1300 botes amb diferents toneleries d’origen Francès, Americà i Hongarès.

El nostre enòleg Josep Vadrí ha treballat a diversitat d’escenaris, realitzant vinificacions juntament amb col·laboradors de zones tan diverses com França, Xile o Austràlia. Aquestes col·laboracions han deixat empremta a la seva enologia caracteritzada per uns vins d'avantguarda on la fruita s’expressa damunt la criança i on cada varietat mostra el seu caràcter més personal.