AMB EL SUPORT DE:


ABADIA DE POBLET

Tipus: Vi negre.

Varietats: Pinot Noir.

El vi: Amb la idea de tornar a engegar la tradició vitivinícola de l’ordre del cister, Codorniu elabora aquest vi a part de les 8 ha de Pinot Noir que els monjos tenen dins el recinte emmurallat de Poblet, portant a terme tot el procés en la bodega que tenen ubicada en el mateix monestir. La seva producció és de 15.000 ampolles a l’any, totes elles numerades.
El 2008 va ser un any molt fred a la Conca de Barberà i hi va haver una gran sequera que va durar fins ben entrada la primavera. No va ser fins a mitjans del mes de maig quan van arribar les esperades pluges, just durant la floració, provocant així una disminució de la producció. Un estiu més fred que la normalitat va proporcionar una molt bona maduració del raïm, veremant gairebé amb tres setmanes de retard en la varietat Pinot. Així es va obtenir un raïm amb la graduació òptima i una maduresa fenòlica excepcional per el Pinot.

Elaboració: Fermentació en barrica de roure francès durant 12 mesos i un mínim de 6 mesos en ampolla.

Nota de tast:
  • Color: Capa notable per tractar-se d’un Pinot Noit. El color és rubí amb tonalitats violetes.
  • Aroma: Vi especialment delicat i complex. Combinant a la perfecció els aromes a fruites vermelles madures, les espècies com el pebre o la vainilla, certs torrats i sotabosc de roure, amb notes florals que guanyen pes a mesura que el vi s’obre.
  • Tast: Entrada elegant, equilibrada i delicada al pas en boca. És intents i dens amb un final llarg i persistent.