AMB EL SUPORT DE:


GATZARA CRIANÇA

Tipus: Vi negre.

Varietats: Cabernet Sauvignon, Merlot

Viticultura: Ceps adults, de baixa producció, conduïts en espatllera i conreats de forma esmerada i respectuosa amb el medi ambient. Les vinyes es troben immerses enmig d’un bonic entorn natural al terme municipal de Montblanc, amb la serra de Miramar i la silueta del Tossal Gros dominant el rerefons.

Elaboració: Verema manual en caixes, mitjançant una acurada i rigorosa selecció a peu de vinya. Les dues varietats de raïm reben una primera maceració en fred i fermenten seguidament en tines d’acer inoxidable de petit volum, sota un estricte control de temperatura. Criança de 12 mesos en bótes de roure francès de 1er i 2on any, amb torrat mig. El cupatge final està integrat per 50% de cabernet sauvignon i 50% de merlot. Producció limitada a 1985 ampolles.

Nota de tast:
Presenta un color cirera amb el ribet rogenc i un llagrimeig vistós. En nas les notes de fruita madura apareixen embolcallades per l’elegància del roure francès. En boca és concentrat, voluminós, amb un taní present però rodó. Profund i de llarga persistència.

Gastronomia: Donada la seva potència i estructura, el GATZARA Criança 2008 acompanyarà molt bé els embotits, les carns vermelles a la brasa i els tradicionals rostits i guisats de la cuina catalana. Excepcional amb els plats de caça i els bolets.
Es recomana una temperatura de servei entorn als 17 ºC.