AMB EL SUPORT DE:


GATZARA TREPAT

Tipus: Vi negre.

Varietats: Trepat.

Viticultura: Ceps de 40 anys d’edat, conduïts en vas tradicional i conreats de forma esmerada i respectuosa amb el medi ambient. La vinya es troba ubicada al terme municipal de Montblanc, prop de l’ermita de Santa Anna, amb un entorn natural de gran atractiu paisatgístic.

Elaboració: Verema manual en caixes mitjançant una acurada i rigorosa selecció a peu de vinya. Després del derrapat i un aixafat lleuger, la pasta rep una primera maceració en fred durant 7-8 dies per fermentar seguidament en tina d’acer inoxidable de petit volum, sota un estricte control de temperatura. Finalitzada la fermentació malolàctica i transcorreguda una certa permanència amb les mares, el vi es filtrat i embotellat com a 100% Trepat. Producció limitada a 1127 ampolles.

Nota de tast: Color cirera amb ribet violaci i de capa baixa. Sense pas per bóta de roure, el Trepat s’hi expressa amb tota la seva puresa i intensitat. Al nas les fruites vermelles apareixen fusionades i complementades pel característic toc especiat de pebre d’aquesta varietat, que aporta complexitat aromàtica. En boca és fresc i lleuger, presentant un taní molt amable al paladar. Final carregat de personalitat.

Gastronomia: El GATZARA maridarà molt bé amb els formatges, els embotits, els plats de pasta i les carns blanques. La seva lleugera estructura el fa també apte per acompanyar els tradicionals rostits i guisats de la cuina catalana, la típica calçotada i les carns a la brasa.
Es recomana una temperatura de servei entorn als 15º C.