AMB EL SUPORT DE:


EMBIGATS DE LA MARIA

Tipus: Vi negre.


Varietat: Ull de llebre.

Viticultura: A 440 m d’alçada, emparada en la barreja de climes continental i mediterrani propis de les conques interiors, hi ha la finca Embigats de la Maria. Aquesta, d’ull de llebre de més de 25 anys d’edat, arrela profundament en el sòl de gresos i margues vermelles.

Elaboració i criança: Collita manual en caixes de 20kg i verema seleccionada a la vinya. 15 dies de maceració a 25º amb alternança de remuntatges amb i sense ventilació i també enfonsament manual del barret. Fermentació espontània per part de llevats autòctons. Lleuger premsa i fermentació malolàctica en bótes de roure bàsicament francès, però també hongarès i americà. La criança es perllonga pels voltants de 12 mesos. Una filtració lleugera i embotellat.

Nota de tast: Profund color vermell robí amb tonalitats violàcies. Aroma intents i franc on predominen les espècies i les notes balsàmiques de fruita madura i en compota (pruna i móra). Pas de boca molt suau, de tonicitat vellutada, carnós, estructurat i voluminós però d’una elegància extraordinària. En conclusió, aquest vi és una fita innegable de les virtuts d’un raïm molt especial i delicat, d’adaptació difícil a les terres catalanes i de capriciosa reputació.