AMB EL SUPORT DE:


VEGA AIXALÀ BARRAU

Tipus: Negre

Varietats: Garnatxa negra, Ull de llebre, Syrah.

Elaboració i nota de tast: Vi elaborat sobre una base d’Ull de Llebre vinificat amb la tècnica anomenada maceració carbònica, particularment adequada per a aquesta varietat, ja que s’obtenen vins molt suaus i sedosos en boca però molt expressius en nas, amb aromes intenses i fresques de fruites vermelles. Aquesta base es complementa amb un petit percentatge de Garnatxa negra i Syrah perquè el vi adquireixi un color més intens, major complexitat aromàtica i una més gran sensació de maduresa i corpulència al paladar.

Color vermell amb tonalitats violàcies, entre porpra i grana, de capa mitjana i aspecte brillant.

Aquest és un vi que defineix el seu caràcter en el nas. La puresa de la fruita vermella apareix viva, franca, nítida, intensíssima: maduixa, cirera i gerd amb una concentració espectacular. Notes làctiques i especiades vindran a enriquir aquestes percepcions dominants.
Al paladar es mostra molt suau i agradable, de pas lliscant, amb una harmonia perfecta entre l’alcohol i l’acidesa, de textura sedosa, fina i elegant i amb un final on persisteix la mateixa fruita que ens ha seduït al nas.

Maridatge: El resultat és un vi elegant i molt perfumat, ple de sensacions agradables i culminat amb una boca rodona i consistent, que el fa idoni per carns suaus, pasta i peixos de certa textura com el salmó i la tonyina.